• שמואל שחורי

בואו לגלות כיצד לחסוך בחשבון הגז בישול


איך לחסוך בגז בישול ?

קיבלתם חשבון גז מופרז ? בואו לגלות איך ניתן לחסוך כז בפשטות ויעילות

בעזרת השלבים הפשוטים הבאים תוכלו לחסוך בגז בישול ללא פגיעה באיכות הבישול.

תחילה נצטרך ללמוד ולהבין שתי מילים :

טמפרטורה – טמפרטורה בדרך כלל נמדד ע״י שתי יחידות מידה צלזיוס (c) ופרנהייט (f) ככל שהטמפרטורה בסיר בישול גבוהה יותר, כך הבישול יהיה מהיר יותר. אך ישנו מצב שטמפרטורה גבוהה מידיי תשרוף לנו את האוכל!

חום – יחידת מידה לאנרגיה חיצונית בדר״כ נמדד ע״י ג׳ול או קוט״ש קילו ואט לשעה. בהקשר זה החום נוצר ע״י שריפת גז הבישול

כמה שיותר תשרפו גז ככה יווצר חום גבוה יותר ע״י הלהבה. ככל שהלהבה קטנה יותר כך תבזבזו פחות גז וכמובן שהחום שיווצר יהיה נמוך יותר בהתאם.

בדרך החום מושפע יותר כאשר מחממים סיר בישול על הגז וכך נוצר ע״י הלהבה חום גדול ומרוכז יותר.

ברגע שתוכן הסיר יגיע לנקודת רתיחה אם נמשיך להשאיר את הלהבה באותו גודל החום והטמפרטורה לא יגדלו ולא ישנו עד שתוכן הסיר התאדה.

בואו ללמוד איך לחסוך ( שלבים ) :

1. השתמש בסירים העשויים מפלדה כגדול סיר העשוי מפלדת אל חלד -נירוסטה – סיר או מחבת עשויים נירוסטה מוליכות חום בצורה טובה יותר.

2. חשוב לשמור על כיריים הכז מבריקים מאחר וכיריים גז מלוכלכים עם כתמים דוחים את חוזק הלהבה וכך גם את החום הנוצר.

3. השתמשו בסיר או מחבת אשר מכסים בצורה טובה את כיר הגז כדי שהלהבות לא יברחו החוצה.

4. כשאר הנוזלים הגיעו לרתיחה ניתן להוריד את האש כך שזה יישאר ברתיחה , אך חשוב לזכור שברגע שנוזל כלשהוא הגיעה לרתיחה, הוא לא יצליח יותר לעלות מעל הטמפרטורה הקבועה לרתיחה. לכן זה יהיה חסר תכלית להמשיך ולהשאר עם להבה גדולה.

בנוסף במהלך ההכנה אין צורך להוסיף מים מאחר וזה משנה את הטמפרטורה ויש צורך להשיא ראת הלהבה גבוהה יותר זמן.

5. שימרו את המכסה סגור כמה שאפשר – החום מצטבר ונשמר בפנים והסיר מתחמם מהר יותר בכך שמשאיר את האדים החמים בפנים ובהמשך נוכל להוריד את להבת האש ולחסוך בגז בישול

6. וודא שהלהבה חסרת צבע או לחילופין בצבע כחול בלבד- להבה צהובה היא סימן שתהליך השריפה לא מגיע למיצוי לכן במילים אחרות זה אומר שאין שימוש במלוא האנרגיה שהגז יכול לספק. ברגע שזיהיתים אינדיקציה לכך ת יש מקום לקורא לטכנאי גז לבדוק את את הכיריים גז ובמדינת הצורך לתקן את הכיריים או להחליף אותן.

7. דאג להשתמש בכיירים אשר נותנות את כל גדלי הלהבות כך שיהיה אופציה להוריד ללהבה המינמלית בכך נחסוך גז

8. אם ניתן השתמשו בסירי לחץ – סירי לחץ מגיעים לטמפרטורות גבוהות של 125 מעלות צלזיוס לעומת סירים ומחבתות רגילים שמגיעים ל 100 מעלות

בישול בבית בטמפרטורות גבוהות יכול משמעותית להקטין את זמן הבישול וכך נחסוך.

9. בשלו כמויות גדולות בבת אחת ואחסנו – כדי לא לבשל כמה פעמים אלא לסיים את הבישול לטווח הארוך בפעם אחת.

10. לאחר בישול כסה את הסיר עם מגבת או כיסוי טרמי מיוחד ככה הטמפרטורה תישאר לאורך זמן ולא נצטרך לחמם את האוכל כבר אחרי זמן קצרץ


195 views

הסמכות

שמואל שחורי טכנאי גז מוסמך 02

 מטעם המכון לאנרגיה וסביבה

קורס תיקון והתקנת כיריים (גרילים) מטעם המכללה הטכנית לאנרגיה

טל' : 0537733341

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Tumblr Icon

גז בזק כל הזכויות שמורות 2016 ©